Idrottsmassage Göteborg

 

Idrottsmassage Göteborg

Är en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd  andra tekniker. Det är framförallt syftet med Massageterapeutisk behandling (ibland kallad idrottsmassage) som skiljer sig från den klassiska svenska massagen.

 

För en idrottare är oftast syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte avslappning som ofta är syftet i klassisk massage.

Massageterapeutisk behandling / Idrottsmassage

brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage. En välutbildad massageterapeut har en djupare utbildning där kunskap hämtats från sjukgymnastik, massage, idrottsmedicin, ortopedisk medicin, osteopati och kiropraktik, idrotts- och fysträning, rehabilitering, ledmobilisering, och tejpning med mera.

 

Behandlingen innehåller en nogrann undersökning och diagnos. Därefter skapar jag en plan på vad som behöver åtgärdas därefter utför jag en behandling som innehåller djupare massagegrepp, töjningar, strain and counter strain, revolving, öronakupunktur och/eller tejpning om det är nödvändigt för snabbare resultat. Efter behandlingen skapar jag även rekommenderade hemövningar för att långsiktigt lösa besvären.

Förutom detta så kan jag även använda mig av Kinesiotejpning för att utöka effekten av behandlingen eller för att påskynda rehabiliteringen av påverkade muskler.

Man kan även behandla andra typer av besvär med Massageterapeutisk behandling, såsom ryggskott, nackspärr, muskelvärk spänningshuvudvärk etc. så det är inte bara idrottare som kan nyttja denna behandlingsform.

Massage Göteborg | Wallmans Massage & Friskvård