koppning Göteborg

 

Koppning Göteborg 

Koppning är en variant av bindvävsmassage där man använder koppor för att skapa ett vakuum och därav påverka bindväven i muskulaturen

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.

Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Behandling med koppor är även effektivt mot celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.

Om bindväv har skapats i musklerna så kommer detta att resultera i att man upplever stelhet i rörelseapparaten, behandling med koppor är ett effektivt sätt att minska uppkommen bindväv i musklerna.

Nedan följer några frågor angående koppning:

1. Vad är koppning?

– En metod där man med vakuum lyfter upp hud och bindväv. Den har använts inom kinesisk medicin i drygt 4 000 år och finns i dag i alla länder.

2. Vad händer när man koppar?

– Koppning liknar djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar och slaggprodukter i underhuden frisätts. Även nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras

3. Var kan man behandla med koppor?

–Man kan behandla smärtor i rygg, nacke och axlar. Men det påverkar även inre tillstånd som menstruationskramper, magkatarr, förstoppning, nattliga benkramper och cirkulationsbesvär.

4. Finns det flera olika koppningsmetoder?

– Ja, akupunktörer arbetar med glaskoppor på en specifik plats under en viss tid. Vi använder gummikoppor och en skön olja och ger vakuummassage. Metoden kan vara kraftfull eller mjukare beroende på patientens hudkvalitet och sjukdomshistoria.

5. Får man alltid blåmärken?

– Nej, blåmärken är inget vi strävar efter. Du blir inte friskare för att det blir blåmärken.

6. Finns det några vetenskapliga studier som visar att koppning har effekt?

– Nej.

 

Koppning för att reducera celluliter:

Koppning förbättrar cirkulationen vilket bidrar till att minska celluliterna samt ger dig en mjukare och slätare hud.
Den främsta orsaken till celluliter är dålig blodcirkulation. När cirkulationen i vävnaden försämras så leder det till att slaggprodukter samlas i vävnaden och till slut kan det bilda celluliter. Koppningsmassage utförs genom att dra kopporna över huden. Det är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage väl värd att prova på. Med koppningsmassage kan även hudbristningar läka ut samt förebygga/behandla celluliter. 
 
Hur får du bort celluliterna?
För det första: se över dina vanor. Dålig kost, bristande motion och ett hälsotillstånd som inte är det bästa, är stora orsaker till att kroppen och därmed huden, inte mår bra. Sluta röka, dra ner på alkoholen och undvik drycker med socker. Ät mycket grönt och protein i kosten, och försök undvika processade råvaror.
Behandlingen med koppning underlättar för slaggprodukter och gifter att dräneras ut samtidigt som fettcellerna kommer i lipolys och frisläpper lagrad energi.

      Behandlingen med koppning gör att du får en långsiktigt bättre cirkulation som kan ge ett långvarigt resultat.

Elastin och kollagen påverkas fördelaktigt med koppning vilket ger en smidigare och fastare hud. Du kommer att både se och känna att din hud blir mjuk och len! Behandling bör ske oftare i början, om möjlighet finns varje dag. Därefter ett par gånger i veckan.